Banner

Samen de Mont Ventoux beklimmen, er kan geen teambuilding tegenop!

13 september 2022 | Door:  Jonny Hilberink

Op dinsdag 30 augustus was het eindelijk zo ver, na maanden voorbereiden en sponsoren werven vertrok een groep van 16 Alfa collega’s van de vestiging in Zwolle naar het departement Vaucluse in het zuiden van Frankrijk. Met ruim 1.900 meter is de Mont Ventoux de hoogste bergtop daar en deze gingen zij beklimmen om geld op te halen voor Groot Verzet Tegen Kanker.

Kwart voor vier op

Collega Hugo sprong die ochtend om kwart voor vier zijn bed uit om de bus voorzien van de logo’s van de sponsoren en gevuld met fietsen naar Frankrijk te rijden. “Het was een flinke tocht” vertelt Hugo, “om acht uur ’s avonds kwamen we pas aan”. De mooie omgeving, accommodatie, gezelligheid onder elkaar en het lekkere weer maakte dit gelijk goed. Zelfs een flinke onweersbui deed hier niets aan af. “Dit was echt prachtig om te zien” volgens Hugo. “We hebben lekker gegeten, geslapen en de volgende dag een fijne proefronde op de fiets kunnen draaien”.

Pfff die laatste kilometers

Op donderdag was het eerst de beurt aan de mensen die te voet te top van de berg wilden bereiken. Een dappere strijder was onze collega Erika. Trainen voor de klim heeft ze gedaan op onze Nederlandse Lemelerberg, maar deze kanjer in Frankrijk was toch andere koek. “De laatste zes kilometers waren echt super pittig” geeft Erika aan “verstand op nul en doorgaan en wat heel bemoedigend was is dat we aangemoedigd werden door de fietsers”. Daar komt Hugo weer om de hoek, hij reed met zijn bus elke keer een stukje hoger om de wandelaars toe te juichen en toeteren. En zo haalde Erika samen met de andere wandelaars de top. “Over de laatste twee kilometer hebben we zeker 40 minuten gedaan en het gevoel van euforie toen we over de finish kwamen was geweldig” aldus Erika. Terug aangekomen werden de wandelaars ook nog verwend met een lekkere maaltijd bereid door de fietsers die de volgende dag aan de beurt waren voor hun avontuur.

In verband met de weersvoorspelling stapten de fietsers al vroeg op. Half zeven ’s ochtends begonnen zij aan hun klim. En ook voor deze helden waren vooral de laatste kilometers waarop de berg erg steil wordt het zwaarste. “Ook wij konden rekenen op steun en aanmoediging van onze collega’s” vertelt Hugo “en dat helpt gewoon enorm”. En natuurlijk stonden nu de wandelaars klaar met een fijn diner voor de fietsers.

Het resultaat

De groep heeft met elkaar bijna € 13.000,- opgehaald voor de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker en Stichting Hospice Zwolle. Het hoofdkantoor van Alfa Accountants was zo trots op dit stel collega’s uit Zwolle dat zij daar een flink steentje aan bij hebben gedragen en het eigen kantoor nam het inschrijfgeld en de accommodatie voor haar rekening. Alle steun, zo wel in aanmoediging als in sponsoring is echt dik verdiend, want het is een hele prestatie waarbij zeker niet alles mee zat. Remco die zich flink had ingezet met trainen en sponsoren werven kreeg Corona op bezoek en kon niet meedoen. Een andere collega heeft ziek en met wat hulp de top bereikt, iemand had de verkeerde fietsschoenen mee (maar dat kwam goed) en tot slot ging iemand door haar rug. De rest haalde het met minder tegenslag en ook dan is het een geweldige prestatie waarbij flink is doorgezet.

Hier kan geen teambuilding tegenop

Naast een mooie uitdaging en geweldige financiële bijdrage voor een goed doel waren alle deelnemers bovenal heel enthousiast over de samenhorigheid en fijne sfeer binnen het team deze dagen. Met elkaar omgaan in een vakantiesfeer, in vrijetijdskleding en met een grote prestatie als doel bracht ze heel dicht bij elkaar. “Hier kan geen teambuilding tegenop” zo vertelt Erika met een dikke glimlach op haar gezicht.

Jonny Hilberink

Jonny Hilberink

Directievoorzitter

088 2533058 | jhilberink@alfa.nl


Meer over Jonny