Banner

Nieuwe investeringsregeling POP3+ opengesteld voor agrarische sector

28 november 2022 | Door:  Bor Houwers

Vanaf 1 december wordt er een nieuwe investeringsregeling (POP3+) opengesteld. Deze subsidie is vergelijkbaar met de eerdere regelingen uit het Economisch Herstelfonds. Voor de investeringsregeling is in Nederland een budget beschikbaar van 14 miljoen euro. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 januari 2023.

Categorieën

Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor 26 soorten investeringen in de volgende categorieën:

Bij de nieuwe investeringsregeling zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande regelingen uit het Economisch Herstelfond. Het subsidiebedrag wordt verlaagd van 60 naar 40 procent en er is geen verhoogd subsidiepercentage meer voor jonge landbouwers.  Daarnaast zijn elektrische shovels en heftrucks uitgesloten.

Een lijst met de verschillende investeringen vind je hier: Regeling Europese EZK- en LNV-subsidies (rvo.nl)

De beoordeling gaat op basis van een puntensysteem. Elke investering wordt gewaardeerd met een bepaald aantal punten, waarbij de investeringen met het hoogste aantal punten kans maken op de subsidie. Een aanvraag voor subsidie kan voor maximaal twee nieuwe investeringen worden gedaan.

Het minimale subsidiebedrag is 20.000 euro en je kunt maximaal 150.000 euro aan subsidie krijgen.

Aanvragen?

Alfa ondersteunt je graag bij het indienen van een aanvraag. Bij een aanvraag tot subsidie moet een offerte worden meegestuurd. Op het moment van subsidie-aanvraag mag nog geen opdracht zijn verstrekt of verplichtingen zijn aangegaan.

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bor Houwers

Bor Houwers

Bedrijfskundig adviseur

088 2531328 | bhouwers@alfa.nl


Meer over Bor