Agrarische Bedrijfskunde

Meer kennis van agrarische bedrijven binnen één team

Je hebt er elke dag mee te maken: nieuwe ontwikkelingen in de agrarische sector. Ontwikkelingen die van belang zijn voor de strategie van je bedrijf. Die je stimuleren om nog eens scherp naar je bedrijfsvoering te kijken. Of die consequenties hebben voor je financiële slagkracht op de korte of lange termijn. Alfa heeft specialisten in huis met verstand van bedrijfskunde. Voor de provincies Groningen en Drenthe werken we met één bedrijfskundig team.

Ook voor Alfa gaan de ontwikkelingen snel. Binnen een groter team van specialisten is het eenvoudiger grip te houden op alle veranderingen in regelgeving en bancaire zaken. Daarom opereren de bedrijfskundigen van de vestigingen Groningen, Assen, Hoogeveen en Emmen als één team. Het voordeel van die samenwerking? Kennis en kunde kan beter worden gedeeld. Er is meer capaciteit voorhanden om ons te verdiepen in heel specialistische terreinen. En met méér bedrijfskundigen in een team zijn we slagvaardiger.

Benieuwd wie je van dienst zijn? En wat we voor je kunnen betekenen? Kom achter de contactgegevens van de desbetreffende personen door op de naam te klikken!

Herald Aalderink

“Mijn roots liggen op een gemengd bedrijf met melkkoeien en fokzeugen. Bij Alfa heb ik me gespecialiseerd in de bedrijfsvoering en strategie in de melkveehouderij. Ook adviseer ik regelmatig over pacht, wet- en regelgeving, subsidies en certificeringstrajecten voor de Maatlat Duurzame Veehouderij.”

Jan van der Vegt

“Als senior bedrijfskundig adviseur maak ik begrotingen voor klanten en analyseer ik bedrijfsprocessen via de BAS-analyse. Kennis van financieren en begroten heb ik opgedaan in de tijd dat ik bij een bank werkte.  Dit komt nog altijd van pas bij het ontwikkelen van investeringsplannen en het onderhandelen over tarieven.”

Henny Jonkers

“Je bent als bedrijfskundig adviseur breed actief; van het verzorgen van de gecombineerde opgave en het optimaliseren van bouwplannen tot het opstellen van de mestadministratie, waaronder het bemestingsplan en de KringloopWijzer. Verder verzorg ik de aanvraag van fiscale regelingen zoals MIA, Vamil en EIA subsidies.”

Wouter Vieveen

“Ik heb een achtergrond in de agrarische sector, waarin ik zelfstandig ondernemer ben geweest. Sinds mijn overstap naar de accountancy heb ik me vooral toegelegd op het gebied van advies over wet- en regelgeving en subsidies, met name voor melkveehouders.”