Banner

Podcast Elise in MVO-land: 'Wij netwerken ons toekomstbestendig'

29 november 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Mischa Vredeveld is directeur van het familiebedrijf Vredeveld Group. Opgericht in 1937 is het een van de oudste internationaal opererende logistieke dienstverleners van Nederland. Het bedrijf bestaat uit 80 vrachtwagens, 180 opleggers en een kleine 200 medewerkers. Het opereert in Silo Bulk, Vredeveld Logistic Solutions en Bouwmaterialen met name in Noord en Oost-Nederland. Vredeveld zet ruim 80 jaar aan kennis in voor een betere transportsector in de toekomst. Hoe Mischa en z’n team dat doen, hoor je in deze 18e podcast van ‘Elise in MVO-land’.

Luister hier de podcast

Drie Take-aways

Leuke gast met interessante ideeën, die Mischa; bij Vredeveld Group is transport een onderdeel geworden van de totale dienstverlening en is duurzaamheid gewoon normaal. Deze drie punten vind ik interessant:

1. Bij Mischa staat zijn mensen op nummer 1. Hij vindt het belangrijk om goed voor ze te zorgen en schakelt externe professionals in als het nodig is;
2. In een consortium werken aan de toekomst is niet alleen leerzaam en investeren. Je ontwikkelt samen een band en dat is ook commercieel interessant.
3. Sommige dingen zijn voor jou als ondernemer nu eenmaal normaal. Het heeft voor jouw gevoel niets met duurzaamheid te maken. Als je meerdere keren van anderen hoort dat het toch wel bijzonder is wat je doet, overweeg dan om er uiting aan te geven. Je hoeft jezelf niet op de borst te slaan, maar door het gewoon te vertellen kun je anderen informeren, motiveren en inspireren.

Meer informatie

Over Elise Vonk 

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in duurzaamheid en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. In september 2021 kwam het boek 'Impactvol ondernemen in de praktijk' uit, waarvan ze co-auteur is. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de podcast 'Elise in MVO-land' voor & door ondernemers met duurzame ambities. In de podcast serie deelt ze verhalen van krachtige, maar minder bekende ondernemers, die bezig zijn met hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke waardecreatie. Deze ondernemers verdienen een podium. Tegelijkertijd zetten ze anderen met hun verhaal aan tot duurzaam denken en actie. De uitgangspunten voor de podcast zijn: informatief (probleem, oplossing, succes), persoonlijk en luchtig. Elise interviewt elke twee weken een ondernemer die in de schijnwerpers mag staan. 

De podcast van Elise Vonk wordt ondersteund door Alfa Accountants en Adviseurs.  
Luister naar eerder verschenen podcasts van Elise in MVO-land. 

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek